VIDEO: V Brně s ohňostrojem zazářili Rakušané, při show vytvořili i nápis na nebi

  • 4
To nejlepší přišlo během tradičního festivalu ohňostrojů Ignis Brunensis na brněnské přehradě nakonec. Vítězem letošního 27. ročníku mamutí akce se stali Rakušané, kteří svoji show barev a světel předvedli jako poslední ve středu večer. Diváky i porotu uchvátili i tím, že na nebi dokázali vytvořit i nápis s názvem doprovodné skladby One Day. Na jejich program se podívejte na videu uvnitř článku.

Rakušané z ohňostrojné skupiny Pyrovision nazvali svůj pyromuzikál nad hladinou přehrady Přátelství, a náklonnost si jím na české straně skutečně získali. Kromě hlavní ceny, která jim patří v historii mezinárodní přehlídky poprvé, získali i trofej za nejlepší hudební doprovod – celkově již potřetí.

Dokázali nejen synchronizovat světelné efekty s hudbou, ale také „napsat“ na noční nebe název jedné z doprovodných skladeb.

„Nikdy by mě nenapadlo, že lze ohňostrojem udělat nápis, tím mě dostali,“ pochválila vítěze divačka Veronika Králová.

Pořadatelé kromě hlavní ceny udělili či udělí i další. Cenu producenta pod garancí primátorky města za nejlepší ohňostrojné zpracování skladby Chariots of Fire získal tým Flash Barrandov SFX a čeští ohňostrůjci, kteří letošní povinnou melodii použili v úvodním ohňostroji na Brněnské přehradě Dobytí ráje 8. června.

„Poslední ocenění, a to cena diváků, bude vyhlášeno v pátek večer po ukončení facebookového hlasování,“ doplnil za pořadatele Ondřej Morávek ze společnosti společnost SNIP & CO.

V pořadí 28. ročník se uskuteční od 31. května do 25. června 2025.