Diskuze

Ohlášená parkovací revoluce v Olomouci se nekoná, systém nezvládá nápor dat

Oproti původním plánům olomoucká radnice očekávané rozšíření placených parkovacích zón zastavila. Ukázalo se, že informační systém není připravený na nápor dat. Upravovat se bude například i přidělování zón. Informační kampaň seznamující řidiče s novinkami přitom běžela už od loňského léta.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

"Ale nebojte se, budou to změny jen a jen k lepšímu."

Parkovací místa sice nepřibydou, ale zato budete platit víc a i tam, kde jste doteď neplatili.

8 0
možnosti
OH

Celý systém je jen cestou jak si vylepšit městskou pokladnu a vůbec neřeší podstatu, a to problémy s parkováním v Olomouci. Absurdní je, že jako rezident města, byste měl pokaždé platit, když pojede za někým do jiné části města. Problém je, že u nových bytových projektů jdou na ruku developerům a proto i tam jsou velké problémy s parkováním. Vůbec nevznikají nové parkovací plochy, které by pomohly řešit to, že ve městě má každý auto, někdy i dvě. Z Olomouce se stala přecpaná Praha a to před deseti lety nebylo tak špatné. Tento systém nic nevyřeší.

9 0
možnosti
AH

A to máte Olomouc. Vsetín je ještě mnohem menší a s rozšířením parkovacích zón to bude stejně - jedu do jiné části města, platím.

Já mám teď auto pár týdnů v servisu, zaplacené rezidentní parkování, ale náhradní vozidlo v zóně parkovat nemůžu.

3 0
možnosti
JP

J80a46n 14P77i56t78a54k

31. 1. 2024 6:39

Vůbec nechápu tu akci s 2. a dalším autem, že je poplatek tak šíleně napálený. Akorát to zatíží úřady s přepisem aut na manžele(ku), děti atd.

1 0
možnosti
MB

Jednoduše stáhnout lidem z kapes co nejvíc peněz. Obecně jsou tyhle poplatky jen další daň, za kterou ale lidi vůbec nic nedostanou zpět. Jenom hrabivá levičácká ručička.

2 0
možnosti
MB

Proč ta paní ve videu takhle nechutně lže? Změny jen k lepšímu?

3 0
možnosti
DV

Naprosto chápu, že v megalopoli, jako je Olomouc, je spuštění takto komplexního systému provázeno problémy.

7 0
možnosti