Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vodní trampolína i nový bufet z kontejnerů. Koupaliště v kraji mají co nabídnout

Kam v létě k vodě v Moravskoslezském kraji? Z desítek venkovních koupališť, vodních nádrží či biotopů vybíráme tři, které stojí za návštěvu. Ať už kvůli atrakcím, bohatému zázemí pro různé aktivity, nebo novinkám, které nabízí.
Koupaliště v Krnově nabízí moderní areál se spoustou atrakcí.

Koupaliště v Krnově nabízí moderní areál se spoustou atrakcí. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Největší a nejvyhledávanější akvapark v kraji najdou milovníci vodních radovánek v Olešné u Frýdku-Místku. Jeho součástí jsou dva velké tobogány a skluzavka se čtyřmi drahami, je tam padesátimetrový plavecký bazén s vodopádem, relaxační bazén s vodním hřibem, dětský bazén s vodním ježkem nebo proudový kanál.

„Nejoblíbenějšími atrakcemi jsou samozřejmě tobogány a skluzavky,“ říká jednatel společnosti Sportplex, pod kterou akvapark patří, Jan Damek.

Bohatá je i další nabídka aktivit. Lidé si mohou v Olešné zahrát minigolf, využít kurty na beach volejbal nebo nohejbal, dětské hřiště nebo dětskou skákací zónu.

Akvapark navíc leží v blízkosti stejnojmenné vodní nádrže, na jejíž hladině se lze projet na paddleboardu či loďce, kolem ní pak vede stezka vhodná pro projížďku na kole či inline bruslích.

Letos čeká na návštěvníky Olešné řada novinek. „Pro maminky s dětmi jsme rozšířili kryté zázemí před sluníčkem, máme v areálu nové stánky a navýšili jsme počet lehátek k zapůjčení,“ nastínil Damek.

Novinkou je i zvýšení cen vstupného. Celodenní vstup stojí dospělého 210 korun, dítě, seniora či studenta pak 180 korun.

„Nabízíme ale i řadu slev, například pro stálé návštěvníky, nebo rodinné vstupné, ušetřit se dá i na koupi vstupenky online, která je s desetiprocentní slevou,“ uvedl Damek.

Nejen koupání v Krnově

Velký plavecký bazén se skluzavkou a tobogánem, nebo i s lezeckou stěnou, dětský bazén s menšími skluzavkami a takzvaným hříbkem nabízí návštěvníkům krnovské koupaliště.

Nachází se na kraji města v Petrovické ulici nedaleko sjezdu ze severního obchvatu Krnova. Areál je prakticky téměř nový, otevíral se po rozsáhlé rekonstrukci v srpnu 2018.

Kromě vodních atrakcí, které jsou prakticky srovnatelné s běžným akvaparkem, nabízí krnovský venkovní bazén i řadu dalších možnosti.

„Máme tady hřiště na beach volejbal, minigolf, dětské pískoviště a houpačky. Kromě toho je v areálu dostatek zelených ploch, takže si tam běžně lidé kopou s míčem a je tam místo pro podobné aktivity,“ přiblížila vedoucí krnovského koupaliště Alžběta Nykodýmová.

„Co nebývá jinde obvyklé, je, že máme k dispozici dětské nafukovací vodní atrakce jako trampolínu nebo houpačku, které jsou, když je dobré počasí, v provozu prakticky každý den,“ dodala.

Letos se v areálu staví nový bufet z moderních kontejnerů, který bude otevřen v průběhu sezony. Návštěvníci zatím mají k dispozici stánek s občerstvením v zadní části areálu, bufet na minigolfu a malý stánek s cukrovinkami a zmrzlinou.

Krnovské koupaliště je v provozu už od půlky června otevřeno je denně od 9.00 do 19.00 hodin. Letos se zvýšily ceny vstupného.

„Dospělý zaplatí za denní vstup 90 korun, dítě 55 korun, ušetřit se dá na rodinném vstupném či na sníženém odpoledním vstupném. Kompletní ceník je k dispozici na našich webových stránkách,“ informovala Nykodýmová.

Zásobárna vody pro Tatru

Nejen na malebné okolí tvořené kopečky Pobeskydské pahorkatiny, lesy a loukami láká Větřkovická přehrada Kopřivnice na Novojičínsku.

V posledních letech se areál na pláži určené ke koupání postupně proměňuje. Loni například přibylo atraktivní molo vhodné jak k odpočinku, tak ke skokům do vody. Je také oblíbený cílem milovníků paddleboardingu.

Přehrada původně vznikla jako zásobárna vody pro kopřivnickou Tatru, místní lidé ji ovšem celoročně využívají také ke koupání a relaxaci, rybaření, pořádání soutěží a v zimě k otužování. Ještě před pár lety však skýtala návštěvníků jen mizivé a chátrající zázemí. Město jej tak před pěti lety začalo postupně rekonstruovat.

V roce 2019 tak nechalo postavit dvě zděné budovy, jednu pro sezonní občerstvení a druhou se sociálním zařízením v nerezovém antivandal provedení.

„Předloni jsme vybudovali novou oblázkovou pláž, instalovali převlékárny a dobíjecí stanici na elektrokola a mobily. Následně se začalo budovat dětské hřiště,“ informovala mluvčí kopřivnické radnice Ilona Mazalová.

Loni vzniklo sedmnáctimetrové molo zakončené kruhovou plochou s lavicí pro posezení. Letošní novinkou jsou obnovené stoly a lavičky.

„O dalším rozvoji této lokality rozhodnou hlavně přání a požadavky návštěvníků,“ uvedl místostarosta David Monsport.

Kromě hlavní pláže určené ke koupání je zde i na odlehlém místě na protějším břehu také nudistická pláž, řada dalších míst a pláží slouží k rybaření. K dispozici je i velké parkoviště vzdálené chůzí asi pět minut, kde se v letošním roce za celodenní parkování platí 50 korun.

30. června 2015

Autor:
  • Nejčtenější

Nezletilý chlapec smetl na závodech motorek diváka, který mu vstoupil do cesty

Nezletilý chlapec srazil v sobotu při závodech motocyklů Fichtl Cup v Těrlicku na Karvinsku jednapadesátiletého muže, který mu na trati vstoupil do cesty. Závody se nekonaly na silnici, ale na poli....

30. června 2024  13:42

V Ostravě se šíří epidemie žloutenky A. Nakazit se tam může téměř každý

Lékaři s hygieniky upozorňují obyvatele i návštěvníky Ostravy, že by se měli chránit zvýšenou hygienou i očkováním proti žloutence typu A. Ve městě se totiž šíří největší lokální epidemie této...

28. června 2024  19:58

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Nový výtoňský most se lidem líbí, kritici jsou jen hodně slyšet, říká jeho autorka

Premium

Nová verze železničního mostu mezi pražskou Výtoní a Smíchovem má již virtuální podobu a nyní čeká na doplňující posudky. Chystaný návrh společnosti 2T z dílny Ivety Torkoniakové, který uspěl ve...

5. července 2024  17:03

Ukrajinská energetická síť stíhá stále méně, většinu už Rusové zničili

Premium

Téměř dva roky jsou statisíce ukrajinských domácností kvůli cílenému ruskému bombardování elektráren a kritické infrastruktury pravidelně bez elektřiny. Od října 2022 jsou odkázané na harmonogram...

29. června 2024

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Hasiči zasahovali u hořící roubenky, po jejich příjezdu vybuchl propan butan

Moravskoslezští hasiči v pátek zasahovali u rozsáhlého požáru stodoly a roubenky v místní části Frýdlantu nad Ostravicí Lubno. Na místě bylo osm jednotek se třinácti vozy. Škoda jen na samotné...

29. června 2024  9:44

Kůrovce brzdí vlahý rok, nuceně se kácejí jen tři procenta lesů z doby kalamity

V boji s kůrovcem letos lesníci v Moravskoslezském kraji konečně tahají za delší konec provazu. Pomáhá jim v tom zejména počasí bohaté na srážky, protože právě sucho je při kritickém šíření...

6. července 2024  16:23

Sedm kilometrů krásy. Vodáci mají volné meandry Odry v Bohumíně

Říční unikát u Bohumína, meandry na horním toku Odry, smějí sjíždět vodáci. K projetí sedmikilometrové vodní trasy mohou využít znovuotevřené městské půjčovny lodí.

6. července 2024  7:23

Nový výtoňský most se lidem líbí, kritici jsou jen hodně slyšet, říká jeho autorka

Premium

Nová verze železničního mostu mezi pražskou Výtoní a Smíchovem má již virtuální podobu a nyní čeká na doplňující posudky. Chystaný návrh společnosti 2T z dílny Ivety Torkoniakové, který uspěl ve...

5. července 2024  17:03

Parahokej a hornictví. Kraj chce více filmařů, chystá pro ně dotační miliony

Až padesát milionů korun mohou získat filmařské štáby, pokud se rozhodnou natáčet v moravskoslezském regionu. Kraj totiž hodlá na podzim založit speciální dotační program pro filmaře.

5. července 2024  16:44

Sunny Canadian: Jak probíhá zápis a jaké mají děti výhody?
Sunny Canadian: Jak probíhá zápis a jaké mají děti výhody?

Znáte Sunny Canadian International School? Pokud jste rodičem, určitě vás tato vzdělávací instituce zaujme. Nás v redakci tedy rozhodně zaujala....

Je mi 54 a čekám dítě, oznámila herečka. Modlí se za klidný průběh těhotenství

Hvězda rodinného seriálu Boy Meets World, Trina McGeeová (54), oznámila, že je těhotná. Své čtvrté dítě čeká herečka...

Váznoucí letecký provoz nad Tureckem. Smartwings hrozí zrušením spojů

Letecké spoje nad Evropou nabírají v posledních dnech stále častěji zpoždění, největší problémy vznikají na spojích do...

Krásná dcera Václava Klause mladšího se bude vdávat, vezme si házenkáře

Kateřina Klausová (25), dcera Václava Klause mladšího, řekla své ano Tomášovi Pirochovi (24), reprezentantovi České...

Překážek ve vztahu bylo moc, říká o francouzském partnerovi Hana Vagnerová

Herečka Hana Vagnerová (41) v rozhovoru pro iDNES.cz přiznala, že ve vztahu s jejím partnerem, mladším Francouzem...

Mareš se omluvil Bagárové za O2 arenu. A prozradil, kolik lístků na koncert prodala

Leoš Mareš (48) popřál zpěvačce Monice Bagárové všechno nejlepší k 30. narozeninám a zároveň se jí omluvil za to, že ji...