Řidička na Tachovsku zapomněla zabrzdit auto, to sjelo do rybníka. Hasičům...

Řidička na Tachovsku zapomněla zabrzdit auto, to sjelo do rybníka. Hasičům ztěžovalo práci při jeho vyprošťování bahno. (18. června 2024) | foto: HZS Plzeňského kraje

Řidička zapomněla zabrzdit dodávku, ta zmizela pod vodou v rybníce

  • 8
Hasiči v úterý dopoledne vyjížděli ke kuriózní nehodě na Tachovsku. V Benešovicích sjela do rybníka dodávka a potopila se až po střechu. Jak se ukázalo, důvod byl prostý. Řidička ji zapomněla zabrzdit.

K události vyjížděli hasiči ze Stříbra krátce před jedenáctou hodinou. U vodní nádrže zjistili, že Volkswagen Multivan je ve vodě ponořený úplně celý. Vyprostit ho nebylo vůbec jednoduché.

Nejprve hasiči ve speciálních kombinézách zajistili auto zdvihacími popruhy. „Samotná manipulace s vozidlem nebyla vůbec jednoduchá vzhledem k velkému množství bahna. Mnoho místa na ustavení vyprošťovacího jeřábu zde také nebylo, a tak museli hasiči vozidlo několikrát posunout, aby bylo možné jej bezpečně vytáhnout,“ popsal zásah mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Řidič se s autem propadl zamrzlým rybníkem, hasiči se k vozu museli prořezat

Doplnil, že provozní kapaliny se do vody nedostaly, ale i tak pro jistotu nainstalovali na odtok z rybníku soprčního hada.

Na místo se dostavili také policisté, aby zjistili, proč auto sjelo do nádrže. Vysvětlení bylo jednoduché. Pětašedesátiletá řidička zapomněla při parkování na ruční brzdu.

„Událost se obešla bez zranění, nikdo v autě nebyl. Dechovou zkoušku měla řidička negativní,“ doplnila informace policejní mluvčí Iva Vršecká.

11. ledna 2024