Motorkář se čelně střetl s dodávkou, jeho mladistvá spolujezdkyně zemřela

  • 16
Tragický čelní střet dodávky a motocyklu se stal kolem 9:15 u obce Rudná v okrese Praha-západ. Z dosavadního šetření vyplývá, že osmnáctiletý motorkář nezvládl v zatáčce řízení a vjel do protisměru. Jeho mladistvou spolujezdkyni se neúspěšně pokoušeli resuscitovat přivolaní záchranáři. Řidiče motocyklu do nemocnice transportoval vrtulník.

„Informaci o nehodě jsme přijali krátce po čtvrt na deset. Podle dosavadního šetření osmnáctiletý řidič, který řídil slabší motorku, jel od Rudné směrem na Loděnici a v serpentinách nezvládl řízení, přejel do protisměru a čelně narazil do dodávky,“ popsala policejní mluvčí Michaela Richterová.

Na motorce s ním jela i mladistvá dívka, která nehodu nepřežila a přes dlouhou resuscitaci od záchranářů zraněním na místě podlehla.

„Osmnáctiletý řidič má mnohočetnou otevřenou zlomeninu nohy a otřes mozku, dýchá sám. Transportován je letecky do Fakultní nemocnice Motol,“ dodala mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková.

Šofér dodávky z nehody vyvázl bez zranění. Příčinu nehody policisté vyšetřují.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz