Mladík ranou do obličeje druhému způsobil poranění mozku, hledá ho policie

  • 19
Pražská policie pátrá po mladém Ukrajinci, který po slovní rozepři v baru v Praze 6 napadl jedenačtyřicetiletého muže. Jedinou ranou do obličeje mu způsobil zlomeniny a poranění mozku. Muži za trestný čin ublížení na zdraví hrozí až tříletý trest vězení.

K události došlo již v únoru, policie o incidentu informovala až nyní.

Vše začalo tak, že se skupinka přátel vydala v Praze 6 do baru, kdy se k nim následně přidal neznámý muž. „Ten se s nimi celý večer bavil a popíjel. V baru však došlo mezi touto skupinkou a zcela jiným hostem ke slovní rozepři, která poté pokračovala i nedaleko baru. Zde se tohoto hosta snažil jeden z mladíků vyprovokovat, ale ten se nechtěl prát,“ popsala situaci tisková mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

V okamžiku, kdy skupinka mužů stála okolo něj, mladík, který se ke skupince kamarádu náhodou přidal a v průběhu večera s nimi popíjel, jej napadl,“ uvedla mluvčí.

Útočník, který bodl bezdomovce a zraněného nechal ležet v parku, je ve vazbě

Muže udeřil do tváře natolik silně, že upadl na zem a zůstal ležet. „Následným ošetřením lékař zjistil, že má poškozený mnohačetné zlomeniny v obličeji a dokonce i poranění mozku,“ vysvětlila mluvčí s tím, že z důvodu závažnosti zranění léčba napadeného potrvá několik měsíců.

Podezřelý z útoku je asi 20letý, přibližně 185 centimetrů vysoký, štíhlý muž s hnědými vlasy. V době incidentu na sobě měl bílou mikinu a černé tepláky s pruhy po stranách. Na nohou měl bílé boty.

„Poškozený uvedl, že by se měl jmenovat asi Miša, Misha, Mykhailo nebo nějak podobně a je ukrajinské národnosti a mohl by se pohybovat v oblasti městské části Praha – Řepy,“ uvedla Kropáčová.

Kriminalisté případ prošetřují pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví, za který muži při dopadení a odsouzení hrozí až tři roky ve vězení.

„V případě, že poznáváte muže na fotografií, prosím informace oznamte na linku 158. Jakékoliv informace nám mohou pomoci k jeho dopadení,“ doplnila mluvčí.