Ingredience
Postup
- Hrušková povidla
- Hrušky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s octem a necháme do druhého dne odležet. Pak přidáme koření ve varném sáčku nebo nádobce na koření a vaříme na mírném ohni asi 30 minut, až zesklovatí. Pak přidáme cukr a povaříme dalších 10 minut. Horká povidla ochutíme hruškovým likérem a plníme do sklenic vypláchnutých vařící vodou a ihned uzavřeme víčkem. Do sklenice můžeme dát asi 4 kusy hřebíčku. Skladujeme v chladu asi 1 měsíc. Pokud chceme skladovat déle musíme zavařit při 80 °C 5 minut.
- Pain du perdu
- Tousty překrojíme na poloviny. Vejce rozšleháme ve smetaně s cukrem a solí. Tousty namočíme a pozvolna usmažíme na přepuštěném másle. Podáváme s povidly a můžeme doplnit např. zakysanou smetanou.