Hrušková povidla s Pain du perdu

Vyzkoušejte tuto francouzskou toustovou mňamku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    554 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2318 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    103,7 g

    118 %

    104 %

  • Vláknina

    10,2 g

    34 %

    34 %

  • Bílkoviny

    6,1 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    5,5 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hrušková povidla
  2. Hrušky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s octem a necháme do druhého dne odležet. Pak přidáme koření ve varném sáčku nebo nádobce na koření a vaříme na mírném ohni asi 30 minut, až zesklovatí. Pak přidáme cukr a povaříme dalších 10 minut. Horká povidla ochutíme hruškovým likérem a plníme do sklenic vypláchnutých vařící vodou a ihned uzavřeme víčkem. Do sklenice můžeme dát asi 4 kusy hřebíčku. Skladujeme v chladu asi 1 měsíc. Pokud chceme skladovat déle musíme zavařit při 80 °C 5 minut.
  3. Pain du perdu
  4. Tousty překrojíme na poloviny. Vejce rozšleháme ve smetaně s cukrem a solí. Tousty namočíme a pozvolna usmažíme na přepuštěném másle. Podáváme s povidly a můžeme doplnit např. zakysanou smetanou.
Autor:

Podobné recepty

Opilý piškotový chlebíček

Chystáte oslavu pro dospělé? Nabídněte hostům tento šťavnatý piškotový chlebíček.

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.