Kuřecí rarášci

Pochutná si celá rodina.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez doby naložení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    762 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3187 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    9,5 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    54,5 g

    87 %

    80 %

  • Tuky

    55,5 g

    85 %

    79 %

  • nasycené

    16,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuře vykostíme a stáhneme kůži. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Vejce rozklepneme do misky, přilijeme pivo, přidáme hořčici, sójovou omáčkou, hladkou mouku a kukuřičný škrob. Ochutíme solí a pepřem a vše důkladně vidličkou prošleháme.
  3. Nakrájené maso vložíme do směsi, promícháme a necháme v chladu 1-2 hodiny odležet.
  4. V pánvi rozpálíme olej a naložené maso zprudka ze všech stran opečeme. Pak ho vyjmeme a olej necháme okapat. Podáváme s vařenými bramborami a můžeme doplnit bylinkovou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Pomalu pečené hovězí s řepou

Chcete zkusit něco nového? Upečte k obědu kližku s červenou řepou.

Plněný vepřový bok

Nádivka s bylinkami dodá vepřovému bůčku francouzský šmrnc.

Roláda z kuřete

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z kuřecího masa.

Velikonoční nádivka s křepelčími vajíčky

Pro Velikonoce jsou nádivky typické.

Vepřové plátky na česneku

Plátky na česneku vám doporučujeme podávat s bramborovým knedlíkem a špenátem.