Kynutý koláč s ovocem a drobenkou

nehodnoceno

Upečte si skvělý kynutý koláč jako od babičky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez kynutí

Ingredience

16 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na drobenku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    317 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1327 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    33,9 g

    38 %

    34 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    15,3 g

    24 %

    23 %

  • Tuky

    13,5 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Droždí smícháme se lžící cukru, polovinou vlažného mléka a dvěma lžícemi mouky. Rozmícháme na kvásek a necháme na teplém místě nakynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky, sůl, nastrouhanou kůru, zbylé vlažné mléko, vykynutý kvásek a částečně propracujeme, přidáme rozpuštěné máslo a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
  2. Tvaroh smícháme s vejcem a oběma cukry. Nakynuté těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a rozložíme ovoce.
  3. Máslo zpracujeme s oběma cukry a moukou na drobenku, kterou posypeme povrch koláče. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Po upečení sundáme pomocí papíru z horkého plechu na prkénko a necháme zcela vychladnout.
Autor:

Podobné recepty

Sladký trhanec s jablky

Tento báječný teplý dezert s jablky může být i snídaní, která i z všedního dne udělá víkend.

Citrusový koláč s mascarpone

Po tomto osvěžujícím dezertu se vám budou dělat boule za ušima.

Borůvková pěna

Lahodný a osvěžující dezert z čerstvého ovoce.

Rybízový koláč

Červená vám na zahradě rybíz? Pusťte se do pečení křehkého koláče.

Citrusové řezy

Osvěžující dezert, skvělý do letních dnů.