Ingredience
Postup
- Droždí smícháme se lžící cukru, polovinou vlažného mléka a dvěma lžícemi mouky. Rozmícháme na kvásek a necháme na teplém místě nakynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky, sůl, nastrouhanou kůru, zbylé vlažné mléko, vykynutý kvásek a částečně propracujeme, přidáme rozpuštěné máslo a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
- Tvaroh smícháme s vejcem a oběma cukry. Nakynuté těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a rozložíme ovoce.
- Máslo zpracujeme s oběma cukry a moukou na drobenku, kterou posypeme povrch koláče. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Po upečení sundáme pomocí papíru z horkého plechu na prkénko a necháme zcela vychladnout.