Mražený ananasový dort

Tento dort se skvěle hodí na letní narozeninové oslavy.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 100 min

Ingredience

12 PORCE +

Náplň :

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    307 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1284 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    44,8 g

    51 %

    45 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    5,9 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    11,0 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuhé pěny, žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru. Obě vyšlehané masy spojíme tak, že žloutky nadlehčíme malou částí bílků a pak nadlehčené žloutky vmícháme do zbytku bílkového sněhu. Velmi zlehka vmísíme prosátou směs mouky a kakaa. Do dobře promíchané směsi přiléváme za stálého míchání olej. Těsto je dobře propojené v okamžiku, kdy se začne na povrchu lesknout. Pečeme v dortové formě při 180 °C zhruba 45 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.
  2. Šlehačku smícháme se ztužovačem a ušleháme. Do šlehačky vmícháme žloutky spolu s moučkovým cukrem a vaječným koňakem.
  3. Dortový korpus prokrojíme na dva díly. Spodní díl vložíme zpět do dortové formy, navrstvíme polovinu šlehačkové směsi, poklademe ananasem a cukrářskými piškoty. Přikryjeme druhým korpusem.
  4. Cukrářským sáčkem navrstvíme na dort zbytek šlehačky. Celý dort vložíme do mrazáku a necháme do druhého dne zmrazit.
  5. Před podáváním ozdobíme zmrazený dort ananasem i jiným ovocem, které máme k dispozici. Krájíme nožem, nahřátým v horké vodě.
Autor:

Podobné recepty

Opilý piškotový chlebíček

Chystáte oslavu pro dospělé? Nabídněte hostům tento šťavnatý piškotový chlebíček.

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.