Ingredience
Postup
- Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuhé pěny, žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru. Obě vyšlehané masy spojíme tak, že žloutky nadlehčíme malou částí bílků a pak nadlehčené žloutky vmícháme do zbytku bílkového sněhu. Velmi zlehka vmísíme prosátou směs mouky a kakaa. Do dobře promíchané směsi přiléváme za stálého míchání olej. Těsto je dobře propojené v okamžiku, kdy se začne na povrchu lesknout. Pečeme v dortové formě při 180 °C zhruba 45 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.
- Šlehačku smícháme se ztužovačem a ušleháme. Do šlehačky vmícháme žloutky spolu s moučkovým cukrem a vaječným koňakem.
- Dortový korpus prokrojíme na dva díly. Spodní díl vložíme zpět do dortové formy, navrstvíme polovinu šlehačkové směsi, poklademe ananasem a cukrářskými piškoty. Přikryjeme druhým korpusem.
- Cukrářským sáčkem navrstvíme na dort zbytek šlehačky. Celý dort vložíme do mrazáku a necháme do druhého dne zmrazit.
- Před podáváním ozdobíme zmrazený dort ananasem i jiným ovocem, které máme k dispozici. Krájíme nožem, nahřátým v horké vodě.