Myšky z vajec

Potěště děti roztomilými jednohubkami.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    484 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2023 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    61,6 g

    70 %

    62 %

  • Vláknina

    42,3 g

    141 %

    141 %

  • Bílkoviny

    29,1 g

    46 %

    43 %

  • Tuky

    26,5 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    5,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo (asi 8 minut), zchladíme je studenou vodou a oloupeme. Podélně je seřízneme a položíme řeznou plochou na podložku.
  2. Hřebíček zapícháme do vajec jako očka. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme je na tenké plátky. Nad očky uděláme zářezy a vložíme do nich plátky ředkviček jako ouška.
  3. Z chilli papriček odkrojíme špičky a vytvoříme z nich nos (zbylé papričky použijeme při přípravě jiného jídla). Pažitku opláchneme a necháme okapat. Část pažitky nakrájíme na vousky a zapícháme z boku čumáčku. Z delších kousků pažitky uděláme ocásky. Hotové myšky položíme na list salátu a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Rolky s uzeným lososem

Výborné a snadné jednohubky.

Sýrová pomazánka s pažitkou a jablky

Máte na něco chuť? Udělejte si tuto vynikající pomazánku.

Paprikové špičky

Zajímavé jednohubky, kterými překvapíte hosty.

Toust se sýrem a sušenou šunkou

Chutná svačinka, která je oblíbená v Itálii.

Svačinka do skla

Nudí vás klasické jednohubky? Vyzkoušejte tento druh pohoštění.