Nepečená bábovička s jahodami
Cheesecake ve tvaru bábovky, to je nápad.
Postup
- Jahody očistíme a omyjeme. Několik jahod odložíme na ozdobení, zbylé nakrájíme na drobné kousky. Formu na bábovku o objemu 1200 ml vypláchneme studenou vodou.
- Do hrnce nalijeme 300 ml vody, přisypeme dortové želé a cukr. Promícháme a krátce povaříme podle návodu na obalu. Horké želé nalijeme do formy, přidáme nakrájené jahody a lehce je do želé zatlačíme. Necháme v chladničce ztuhnout.
- Smetanu ke šlehání vyšleháme dotuha. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem, citronovou šťávou a šlehačkou. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do připraveného smetanového krému. Náplň rozetřeme do formy na želé s jahodami. Opět uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
- Sušenky rozdrtíme, navlhčíme mlékem a necháme asi 5 minut rozležet. Pak přidáme najemno nastrouhané ořechy, změklé máslo a vypracujeme vláčnou hmotu, kterou opatrně naneseme na povrch ztuhlého krému a uhladíme. Uložíme do chladničky, po ztuhnutí vyklopíme na talíř a ozdobíme jahodami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
307 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1284 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
27,9 g
32 %
28 %
-
Vláknina
1,5 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
3,6 g
6 %
5 %
-
Tuky
19,7 g
30 %
28 %
-
nasycené
9,4 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA