Nepečený jahodovo-rebarborový dort
Na tento svěží letní dort nemusíte ani zapínat troubu.
Vaření 40 min
bez tuhnutí a chladnutí
Postup
- Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s mlékem. Necháme asi 10 minut nasáknout a přidáme změklé máslo. Vypracujeme pevnou hmotu. Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Na dno formy dáme kulatou oplatku a natlačíme nepečenou hmotu, potom uložíme do chladničky.
- Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky. Do kastrůlku dáme vodu a cukr, přivedeme k varu a přidáme rebarboru, asi 1 minutu povaříme a odstavíme. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Z nabobtnalé želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a želatinu přidáme k teplé rebarboře.
- Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Tvaroh smícháme s cukrem, na kousky nakrájenými jahodami a rebarborou i s nálevem. Dobře promícháme a nakonec vmícháme šlehačku. Hotovou náplň nalijeme do formy s nepečeným korpusem. Uložíme do chladničky na 4 hodiny ztuhnout. Před podáváním sejmeme formu a povrch ozdobíme jahodami nakrájenými na plátky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
301 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1261 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
23,1 g
26 %
23 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
12,8 g
20 %
19 %
-
Tuky
17,4 g
27 %
25 %
-
nasycené
10,1 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA