Nepečený jahodovo-rebarborový dort

1 hodnocení

Na tento svěží letní dort nemusíte ani zapínat troubu.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

bez tuhnutí a chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Nepečený korpus:

Na náplň:

Na dohotovení:

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s mlékem. Necháme asi 10 minut nasáknout a přidáme změklé máslo. Vypracujeme pevnou hmotu. Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Na dno formy dáme kulatou oplatku a natlačíme nepečenou hmotu, potom uložíme do chladničky.
  2. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky. Do kastrůlku dáme vodu a cukr, přivedeme k varu a přidáme rebarboru, asi 1 minutu povaříme a odstavíme. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Z nabobtnalé želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a želatinu přidáme k teplé rebarboře.
  3. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Tvaroh smícháme s cukrem, na kousky nakrájenými jahodami a rebarborou i s nálevem. Dobře promícháme a nakonec vmícháme šlehačku. Hotovou náplň nalijeme do formy s nepečeným korpusem. Uložíme do chladničky na 4 hodiny ztuhnout. Před podáváním sejmeme formu a povrch ozdobíme jahodami nakrájenými na plátky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    301 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1261 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    23,1 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    12,8 g

    20 %

    19 %

  • Tuky

    17,4 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    10,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Opilý piškotový chlebíček

Chystáte oslavu pro dospělé? Nabídněte hostům tento šťavnatý piškotový chlebíček.

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.