Pivní výpečky s chlebem
K výpečkům se hodí podávat kyselé okurky a chléb.
Vaření 140 min
bez proležení
Postup
- Vepřový bůček opláchneme, osušíme a spolu se slaninou rozkrájíme na kostky o velikosti asi 2x2 cm. Vložíme je do zapékací misky nebo pekáčku. Do misky k masu vložíme cibuli nakrájenou na kolečka, na plátky nasekaný česnek, kmín, osolíme, opepříme, polijeme pivem a dobře promícháme. Necháme nejlépe 24 hodin v chladu proležet.
- Pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme pozvolna při 170 °C asi 2 hodiny doměkka a dle potřeby podléváme vodou. Pak maso odkryjeme a dopékáme dalších 20 minut dozlatova.
- Hotové výpečky přendáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme vypečeným tukem i šťávou z pekáčku. Dáme ztuhnout do chladu a podáváme s chlebem, kyselou okurkou nebo feferonkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1252 KCal
57 %
52 %
-
Energie
5239 KJ
57 %
52 %
-
Sacharidy
4,7 g
5 %
5 %
-
Vláknina
1,1 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
53,8 g
85 %
79 %
-
Tuky
111,6 g
172 %
159 %
-
nasycené
30,0 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Plněná vejce
K plněným vajíčkům vám doporučujeme podávat zeleninový salát.