Pivní výpečky s chlebem

nehodnoceno

K výpečkům se hodí podávat kyselé okurky a chléb.

Obtížnost

Střední

Vaření 140 min

bez proležení

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Vepřový bůček opláchneme, osušíme a spolu se slaninou rozkrájíme na kostky o velikosti asi 2x2 cm. Vložíme je do zapékací misky nebo pekáčku. Do misky k masu vložíme cibuli nakrájenou na kolečka, na plátky nasekaný česnek, kmín, osolíme, opepříme, polijeme pivem a dobře promícháme. Necháme nejlépe 24 hodin v chladu proležet.
  2. Pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme pozvolna při 170 °C asi 2 hodiny doměkka a dle potřeby podléváme vodou. Pak maso odkryjeme a dopékáme dalších 20 minut dozlatova.
  3. Hotové výpečky přendáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme vypečeným tukem i šťávou z pekáčku. Dáme ztuhnout do chladu a podáváme s chlebem, kyselou okurkou nebo feferonkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1252 KCal

    57 %

    52 %

  • Energie

    5239 KJ

    57 %

    52 %

  • Sacharidy

    4,7 g

    5 %

    5 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    53,8 g

    85 %

    79 %

  • Tuky

    111,6 g

    172 %

    159 %

  • nasycené

    30,0 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Zeleninové pizza koláčky

Upečte si nejen ke sledování fotbalového mistrovství něco dobrého.

Šátečky se špenátem

Tyto slané šátečky budou chutnat úplně všem.

Poctivý sulc

Máte rádi sulc? Zkuste si udělat domácí.

Rilletes z kachního masa (pomazánka)

S touto pomazánkou sklidíte obrovský úspěch.

Plněná vejce

K plněným vajíčkům vám doporučujeme podávat zeleninový salát.