Plněné zelné závitky

nehodnoceno

Zdravý oběd, kterým vám bude chutnat.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mleté maso dáme do misky, přidáme uvařenou rýži, tymián, polovinu nakrájené cibule, hladkou mouku, sůl a pepř. Vše promícháme a dobře propracujeme.
  2. Listy zelí ponoříme na chvilku do vroucí osolené vody (listy musí být měkké a ohebné). Pak je vyjmeme a necháme v cedníku okapat. Vykrojíme košťály, rozprostřeme, naplníme masovou směsí a zabalíme.
  3. Zbytek cibule nasypeme do zapékací misky společně se slaninou nakrájenou na nudličky. Na cibuli položíme zelné závitky, podlijeme vodou (asi 100 ml) a pečeme při 180 °C přikryté poklicí asi 20 minut. Pak pokličku sejmeme a dopékáme asi 10 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    583 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2439 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    17,4 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    34,6 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    41,2 g

    63 %

    59 %

  • nasycené

    13,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pomalu pečené hovězí s řepou

Chcete zkusit něco nového? Upečte k obědu kližku s červenou řepou.

Plněný vepřový bok

Nádivka s bylinkami dodá vepřovému bůčku francouzský šmrnc.

Roláda z kuřete

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z kuřecího masa.

Perníkový knedlík s gulášem

Perníkové knedlíky si s perfektně ochuceným gulášem dokonale notuje.