Ingredience
Postup
- Housky nakrájíme na kostičky, nasypeme je do misky, vmícháme nasekané bylinky, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a pokropíme mlékem. Oddělíme bílky od žloutků, žloutky rozmícháme v mléce a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
- Žloutky s mlékem nalijeme do mísy a promícháme, pak vmícháme opatrně sníh a nádivku přendáme do cukrářského pytlíku.
- Maso nařežeme z vrchu na kůži na kostičky a pak vytvoříme nožem kapsu. Dovnitř vmáčkneme nádivku a otvor spíchneme párátkem.
- Maso dáme do pekáčku, osolíme, posypeme kmínem, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C asi 30 minut. Pak podlijeme 300 ml vody a dopékáme dalších 60 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme vodou. Hotový bok nakrájíme na plátky a podáváme například s bramborami.