Plněný vepřový bok

Nádivka s bylinkami dodá vepřovému bůčku francouzský šmrnc.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    814 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3405 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    25,4 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    36,8 g

    58 %

    54 %

  • Tuky

    62,8 g

    97 %

    90 %

  • nasycené

    16,6 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Housky nakrájíme na kostičky, nasypeme je do misky, vmícháme nasekané bylinky, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a pokropíme mlékem. Oddělíme bílky od žloutků, žloutky rozmícháme v mléce a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  2. Žloutky s mlékem nalijeme do mísy a promícháme, pak vmícháme opatrně sníh a nádivku přendáme do cukrářského pytlíku.
  3. Maso nařežeme z vrchu na kůži na kostičky a pak vytvoříme nožem kapsu. Dovnitř vmáčkneme nádivku a otvor spíchneme párátkem.
  4. Maso dáme do pekáčku, osolíme, posypeme kmínem, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C asi 30 minut. Pak podlijeme 300 ml vody a dopékáme dalších 60 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme vodou. Hotový bok nakrájíme na plátky a podáváme například s bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Pomalu pečené hovězí s řepou

Chcete zkusit něco nového? Upečte k obědu kližku s červenou řepou.

Roláda z kuřete

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z kuřecího masa.

Perníkový knedlík s gulášem

Perníkové knedlíky si s perfektně ochuceným gulášem dokonale notuje.