Pomalu pečené hovězí s řepou

Chcete zkusit něco nového? Upečte k obědu kližku s červenou řepou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 130 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    291 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1217 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    12,6 g

    14 %

    13 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    28,0 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    13,2 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V hrnci mírně rozehřejeme olej, přidáme koření a necháme rozvonět. Potom do hrnce nasypeme cibuli nakrájenou na měsíčky a chvíli restujeme.
  2. Česnek a zázvor oloupeme, nastrouháme a vmícháme k cibuli. Krátce osmahneme, přidáme rajčata nakrájená na kostky, chilli a zamícháme.
  3. Kližku nakrájíme na větší kostky, vložíme do hrnce a dochutíme solí a pepřem. Zesílíme teplotu na maximum, přiklopíme a dusíme asi 10 minut. Potom teplotu snížíme.
  4. Řepu oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme k masu. Podle potřeby podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme minimálně 90 minut, dokud maso nezměkne.
Autor:

Podobné recepty

Plněný vepřový bok

Nádivka s bylinkami dodá vepřovému bůčku francouzský šmrnc.

Roláda z kuřete

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z kuřecího masa.

Velikonoční nádivka s křepelčími vajíčky

Pro Velikonoce jsou nádivky typické.

Vepřové plátky na česneku

Plátky na česneku vám doporučujeme podávat s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Třeboňské kapří hranolky s dipem

Třeboň je s rybami neodmyslitelně spojená.