Pudink s rumovými brusinkami a perníkovou drobenkou
Připravte si na další den sladkou snídani.
Vaření 45 min
bez tuhnutí a macerování
Postup
- Brusinky zalijeme rumem a necháme asi 4 hodiny macerovat.
- Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu přivedeme k varu spolu s dření z vanilkového lusku, odstavíme. Žloutky s cukrem šleháme na horké vodní lázni do zhoustnutí, teplota směsi by měla být cca 70 °C. Přilijeme horkou smetanu a přidáme želatinu vymačkanou od vody, důkladně promícháme a nakonec vmícháme vaječný likér. Hotovou směs nalijeme do skleniček, které uložíme nejméně na 4 hodiny do chladničky.
- Perník nastrouháme, smícháme s rumem a změklým máslem, vytvoříme sypkou drobenku. Na povrch ztuhlého pudinku nasypeme drobenku a přidáme brusinky naložené v rumu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1023 KCal
46 %
43 %
-
Energie
4280 KJ
46 %
43 %
-
Sacharidy
99,4 g
113 %
99 %
-
Vláknina
1,6 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
22,4 g
36 %
33 %
-
Tuky
52,5 g
81 %
75 %
-
nasycené
32,9 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA