Pudink s rumovými brusinkami a perníkovou drobenkou

Připravte si na další den sladkou snídani.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

bez tuhnutí a macerování

Ingredience

4 PORCE +

Na pudink:

Na drobenku:

Postup

  1. Brusinky zalijeme rumem a necháme asi 4 hodiny macerovat.
  2. Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu přivedeme k varu spolu s dření z vanilkového lusku, odstavíme. Žloutky s cukrem šleháme na horké vodní lázni do zhoustnutí, teplota směsi by měla být cca 70 °C. Přilijeme horkou smetanu a přidáme želatinu vymačkanou od vody, důkladně promícháme a nakonec vmícháme vaječný likér. Hotovou směs nalijeme do skleniček, které uložíme nejméně na 4 hodiny do chladničky.
  3. Perník nastrouháme, smícháme s rumem a změklým máslem, vytvoříme sypkou drobenku. Na povrch ztuhlého pudinku nasypeme drobenku a přidáme brusinky naložené v rumu.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1023 KCal

    46 %

    43 %

  • Energie

    4280 KJ

    46 %

    43 %

  • Sacharidy

    99,4 g

    113 %

    99 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    22,4 g

    36 %

    33 %

  • Tuky

    52,5 g

    81 %

    75 %

  • nasycené

    32,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vejce na listovém těstě

Nastartujte den pořádnou snídaní.

Zastřené vejce s chřestem a fazolovým salátem

Tato slaná snídaně vás zasytí na celé dopoledne.

Sázená vejce s chřestovými otýpkami

Dopřejte si o víkendu chutnou snídani.

Trhanec z polenty

Nastartujte vaše ráno pořádnou snídaní.