Rybí pirožky
Vyzkoušejte ruskou slanou specialitu - pirožky.
Vaření 80 min
bez doby kynutí
Postup
- Z droždí, cukru, lžíce mouky a trošky vlahého mléka vymícháme kvásek a necháme ho v teple vzejít. Do mísy prosijeme zbylou mouku se solí, přidáme vejce, zbylé vlažné mléko, rozpuštěné vlahé máslo a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
- Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm opečeme dozlatova. Rybí maso pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme rýži, vejce, kopr, sůl, koření i cibuli. Vše promícháme.
- Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 2 cm, rozkrájíme ho na čtverce o velikosti asi 8x8 cm. Do středu každého dáme trochu náplně. Okraje potřeme vejcem rozšlehaným se 2 lžícemi mléka, těsto přehneme na polovinu a okraje pevně stiskneme.
- Válečky dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vejcem a necháme ještě asi 20 minut kynout. Pak je na hřbetu několikrát příčně nastříhneme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C asi 20 minut dozlatova.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
236 KCal
11 %
10 %
-
Energie
989 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
24,9 g
28 %
25 %
-
Vláknina
1,4 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
11,1 g
18 %
16 %
-
Tuky
10,0 g
15 %
14 %
-
nasycené
3,4 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA