Ingredience
Postup
- Maso nakrájíme na plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem otrhaným od stonků. Špek nakrájíme na hranolky, dáme je na kraj každého kousku masa a srolujeme. Závitek spíchneme párátkem a opečeme v hrnci na rozehřátém sádle. Pak je vyjmeme a uchováme v teple.
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na výpeku. Pak přisypeme mletou papriku, krátce orestujeme a zalijeme 500 ml vody. Přidáme bobkový list a nové koření. Do hrnce vložíme závitky a dusíme pod pokličkou asi 90 minut, dle potřeby podléváme vodou. V polovině vaření přimícháme k masu zelí.
- Nakonec segedín zjemníme smetanou a dochutíme solí, pepřem a trochou cukru. Z masa odstraníme párátka a podáváme s omáčkou a např. houskovými knedlíky.