Segedín s kančími závitky

nehodnoceno

Máte rádi zvěřinu? Udělejte si segedín s kančím masem a houskovými knedlíky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 130 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    484 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2026 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    7,8 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    34,0 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    34,5 g

    53 %

    49 %

  • nasycené

    15,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem otrhaným od stonků. Špek nakrájíme na hranolky, dáme je na kraj každého kousku masa a srolujeme. Závitek spíchneme párátkem a opečeme v hrnci na rozehřátém sádle. Pak je vyjmeme a uchováme v teple.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na výpeku. Pak přisypeme mletou papriku, krátce orestujeme a zalijeme 500 ml vody. Přidáme bobkový list a nové koření. Do hrnce vložíme závitky a dusíme pod pokličkou asi 90 minut, dle potřeby podléváme vodou. V polovině vaření přimícháme k masu zelí.
  3. Nakonec segedín zjemníme smetanou a dochutíme solí, pepřem a trochou cukru. Z masa odstraníme párátka a podáváme s omáčkou a např. houskovými knedlíky.
Autor:

Podobné recepty

Perníkový knedlík s gulášem

Perníkové knedlíky si s perfektně ochuceným gulášem dokonale notuje.

Grilovaný flank steak s omáčkou chimichurri

S naším receptem budete mistr v grilování.

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Asijský pokrm z ochuceného masa ve formě špízu, který je připraven na grilu.

Grilovaná pizza

Její chuť vás přenese na dovolenou v Itálii.

Vepřové plátky s kerblíkovou omáčkou

Kerblík je aromatická bylinka oblíbená zejména ve francouzské kuchyni. Dejte jí šanci vás okouzlit.