Ingredience
Postup
- V míse s trochou studené vody necháme nabobtnat plátkovanou želatinu. Misky na dezert vypláchneme studenou vodou.
- Smetanu nalijeme do kastrůlku a přidáme cukr. Vanilkový lusk rozřízneme po délce, pak nožem vyškrábneme semínka. Všechny části vanilky, tedy vnitřek i zbylé poloviny lusků, vhodíme ke smetaně. Ochucenou smetanu přivedeme k varu, pak hned odstavíme a scedíme.
- Želatinu slijeme a vymačkáme, pak ji vrátíme do misky, ve které se namáčela. Přilijeme 100 ml horké smetany a důkladně rozmícháme metličkou, dokud se nerozpustí. Smetanu s rozpuštěnou želatinou nalijeme zpět ke zbytku horké smetany, opět důkladně zamícháme. Směs rozlijeme do mističek, vložíme do chladničky a necháme tuhnout cca 4 hodiny.
- Ztuhlé dezerty vyklopíme na talířky. Ozdobíme na kostičky nakrájeným mangem, kiwi a posypeme granolou. Zakápneme medem a ihned podáváme.