Špenátový dip s parmazánem

nehodnoceno

Tento dip chutná skvěle například se zeleninou nebo chipsy.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 15 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    328 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1371 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    6,3 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    28,6 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    12,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Špenát dobře propláchneme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Parmazán nastrouháme najemno.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme prolisovaný česnek. Poté přimícháme špenát, který necháme jen krátce zavadnout.
  3. Špenátovou směs přemístíme do vyšší misky a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Přidáme lučinu, bílý jogurt a nastrouhaný parmazán a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme dohladka. Pak necháme dip alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
  4. Vychlazený dip servírujeme spolu s nakrájenou zeleninou nebo s kukuřičnými chipsy.
Autor:

Podobné recepty

Zeleninové pizza koláčky

Upečte si nejen ke sledování fotbalového mistrovství něco dobrého.

Šátečky se špenátem

Tyto slané šátečky budou chutnat úplně všem.

Poctivý sulc

Máte rádi sulc? Zkuste si udělat domácí.

Pivní výpečky s chlebem

K výpečkům se hodí podávat kyselé okurky a chléb.

Rilletes z kachního masa (pomazánka)

S touto pomazánkou sklidíte obrovský úspěch.