Srnčí nudličky se zeleninou

Nevíte jak zpracovat srnčí maso? Vyzkoušejte náš recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    338 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1413 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    26,6 g

    30 %

    27 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    33,8 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    10,2 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Srnčí maso důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Osolíme je a okořeníme pepřem.
  2. V pánvi rozpálíme olej, maso na něm zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a vše společně orestujeme.
  3. Sladkokyselou sterilovanou zeleninu necháme okapat a přidáme ji k masu. Přilijeme kečup a vývar. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Nakonec ochutíme solí, drceným pepřem, sójovou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Perníkový knedlík s gulášem

Perníkové knedlíky si s perfektně ochuceným gulášem dokonale notuje.

Grilovaný flank steak s omáčkou chimichurri

S naším receptem budete mistr v grilování.

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Asijský pokrm z ochuceného masa ve formě špízu, který je připraven na grilu.

Grilovaná pizza

Její chuť vás přenese na dovolenou v Itálii.

Vepřové plátky s kerblíkovou omáčkou

Kerblík je aromatická bylinka oblíbená zejména ve francouzské kuchyni. Dejte jí šanci vás okouzlit.