Ingredience
Postup
- Drůbky důkladně očistíme, opláchneme ve studené vodě a vložíme je do hrnce s vodou. Vodu osolíme, přivedeme do varu a drůbky krátce povaříme. Z vývaru odstraníme tmavou pěnu. Kořenovou zeleninu očistíme, přidáme do hrnce a vaříme doměkka.
- Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme máslo a cibuli zlehka osmahneme. Přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku. Vývar zcedíme, zeleninu z něj nakrájíme na kousky a drůbky obereme.
- Jíšku zalijeme přecezeným vývarem, dobře rozmícháme a necháme základ vývaru asi 20 minut povařit. Poté do něj přidáme drůbky a zeleninu. Nakonec přilijeme smetanu, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, mletým bílým pepřem a ještě krátce povaříme.