Taštičky samosy

Připravte si jídlo inspirované exotickou zemí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

bez odležení

Ingredience

24 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    63 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    262 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    11,5 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    2,3 g

    4 %

    3 %

  • Tuky

    0,7 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na vál nasypeme mouku a smícháme ji s kmínem a solí. Uprostřed uděláme důlek, přidáme olej a za postupného přilévání vody (cca 150 ml) vypracujeme vláčné těsto. Zformujeme ho do koule, dáme do mísy a zakryjeme potravinářskou fólií. Necháme odležet asi 60 minut v chladničce.
  2. Hrášek zalijeme vodou a povaříme doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek a zázvor očistíme a nastrouháme najemno. Hrášek scedíme a promícháme s bramborami, cibulí, česnekem, zázvorem, koriandrem a kořením. Náplň nakonec dochutíme solí.
  3. Odleželé těsto rozdělíme na 12 dílů, které vytvarujeme do kuliček. Zakryjeme je potravinářskou fólií, aby těsto neokorávalo a postupně je rozválíme na slabě pomoučněném vále na kolečka o průměru cca 16 cm. Placičky rozkrojíme na poloviny. Každou část přehneme napůl do tvaru trojúhelníku, řeznou stranu potřeme vodou a spojíme. V dlani vytvoříme ze složeného těsta kapsu a naplníme ji bramborovou směsí. Volné kraje potřeme vodou a kapsu uzavřeme. Taštičky smažíme ve vyšší vrstvě oleje rozpáleného na 150 °C dozlatova. Poté je přendáme na kuchyňské papírové utěrky a necháme odsát přebytečný tuk. Samosy podáváme např. s koriandrovým čatní a chilli omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Perníkový knedlík s gulášem

Perníkové knedlíky si s perfektně ochuceným gulášem dokonale notuje.

Grilovaný flank steak s omáčkou chimichurri

S naším receptem budete mistr v grilování.

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Asijský pokrm z ochuceného masa ve formě špízu, který je připraven na grilu.

Grilovaná pizza

Její chuť vás přenese na dovolenou v Itálii.

Vepřové plátky s kerblíkovou omáčkou

Kerblík je aromatická bylinka oblíbená zejména ve francouzské kuchyni. Dejte jí šanci vás okouzlit.