Velikonoční jehnečí kotletky

nehodnoceno

Překvapte na Velikonoce rodinu těmito jehněčími kotletkami.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na přílohu:

Postup

  1. Maso očistíme a z obou stran osolíme a opepříme. Bylinky otrháme od stonků a polovinu množství vetřeme do masa.
  2. Maso pak opečeme na rozpálené pánvi z obou stran, z každé asi 3 minuty a pak do pánve přidáme česnek a zbylé bylinky. Zmírníme plamen, přidáme máslo a výpekem přeléváme maso z obou stran. Po minutě ho přendáme na plech, přelijeme bylinkovým výpekem a dopečeme při 185 °C asi 20 minut.
  3. Mezitím oloupanou mrkev nakrájíme na poloviny a šalotku na nudličky. V pánvi rozehřejeme máslo, nejdříve orestujeme nakrájenou šalotku a asi po minutě přidáme mrkev. Na mírném plameni restujeme asi 5 minut, pak přisypeme hrášek a společně restujeme ještě 5 minut. Přidáme mladý špenát, osolíme, opepříme a společně ještě 2 minuty restujeme. Hotový hřebínek nakrájíme na kotletky, podáváme se zeleninou a posypeme řeřichou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    968 KCal

    44 %

    40 %

  • Energie

    4049 KJ

    44 %

    40 %

  • Sacharidy

    14,6 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    9,4 g

    31 %

    31 %

  • Bílkoviny

    49,7 g

    79 %

    73 %

  • Tuky

    75,7 g

    116 %

    108 %

  • nasycené

    36,4 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z kuřete

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z kuřecího masa.

Perníkový knedlík s gulášem

Perníkové knedlíky si s perfektně ochuceným gulášem dokonale notuje.

Grilovaný flank steak s omáčkou chimichurri

S naším receptem budete mistr v grilování.

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Asijský pokrm z ochuceného masa ve formě špízu, který je připraven na grilu.

Grilovaná pizza

Její chuť vás přenese na dovolenou v Itálii.