Velikonoční jehnečí kotletky
Překvapte na Velikonoce rodinu těmito jehněčími kotletkami.
Postup
- Maso očistíme a z obou stran osolíme a opepříme. Bylinky otrháme od stonků a polovinu množství vetřeme do masa.
- Maso pak opečeme na rozpálené pánvi z obou stran, z každé asi 3 minuty a pak do pánve přidáme česnek a zbylé bylinky. Zmírníme plamen, přidáme máslo a výpekem přeléváme maso z obou stran. Po minutě ho přendáme na plech, přelijeme bylinkovým výpekem a dopečeme při 185 °C asi 20 minut.
- Mezitím oloupanou mrkev nakrájíme na poloviny a šalotku na nudličky. V pánvi rozehřejeme máslo, nejdříve orestujeme nakrájenou šalotku a asi po minutě přidáme mrkev. Na mírném plameni restujeme asi 5 minut, pak přisypeme hrášek a společně restujeme ještě 5 minut. Přidáme mladý špenát, osolíme, opepříme a společně ještě 2 minuty restujeme. Hotový hřebínek nakrájíme na kotletky, podáváme se zeleninou a posypeme řeřichou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
968 KCal
44 %
40 %
-
Energie
4049 KJ
44 %
40 %
-
Sacharidy
14,6 g
17 %
15 %
-
Vláknina
9,4 g
31 %
31 %
-
Bílkoviny
49,7 g
79 %
73 %
-
Tuky
75,7 g
116 %
108 %
-
nasycené
36,4 g
-
trans-mastné
0,7 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z kuřete
Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z kuřecího masa.