Velikonoční nádivka s křepelčími vajíčky

nehodnoceno

Nádivka nesmí na Velikonoce chybět.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    588 KCal

    27 %

    24 %

  • Energie

    2460 KJ

    27 %

    24 %

  • Sacharidy

    45,7 g

    52 %

    46 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    34,6 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    30,1 g

    46 %

    43 %

  • nasycené

    10,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo. Zchladíme je a oloupeme. Cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli a na kostky nakrájené uzené maso. Společně pozvolna restujeme asi 6 minut. Pak necháme vychladnout.
  2. Veku nakrájíme na menší kostky a usušíme v troubě. Pak ji dáme do větší mísy, přidáme žloutky, vymačkaný a nakrájený špenát, mléko a uzené maso. Dochutíme muškátovým oříškem a solí a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  3. Formu na věnec vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme ji do poloviny nádivkou a položíme na ni vařená křepelčí vajíčka. Přikryjeme je zbylou nádivkou a povrch uhladíme.
  4. Naplněnou formu vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C zvolna pečeme asi 50 minut.
Autor:

Podobné recepty

Perníkový knedlík s gulášem

Perníkové knedlíky si s perfektně ochuceným gulášem dokonale notuje.

Grilovaný flank steak s omáčkou chimichurri

S naším receptem budete mistr v grilování.

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Asijský pokrm z ochuceného masa ve formě špízu, který je připraven na grilu.

Grilovaná pizza

Její chuť vás přenese na dovolenou v Itálii.

Vepřové plátky s kerblíkovou omáčkou

Kerblík je aromatická bylinka oblíbená zejména ve francouzské kuchyni. Dejte jí šanci vás okouzlit.