Věnec s cukrovou polevou a ovocem

Aby nebyla bábovka mdlá, přidejte do ní ovoce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na polevu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    317 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1327 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    47,4 g

    54 %

    47 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    11,7 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    6,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklé máslo utřeme s oběma cukry, citronovou kůrou, šťávou, vejci a žloutkem do pěny. Přimícháme jogurt a mouku prosátou s kypřicím práškem.
  2. Ovoce očistíme a jahody nakrájíme na kousky, vše vmícháme do těsta, kterým naplníme vymazanou a moukou vysypanou formu na věnec. Pečeme při 160 °C asi 50 minut. Po upečení necháme věnec mírně vychladnout ve formě a poté ho vyklopíme na mřížku, necháme zcela vychladnout.
  3. Z cukru, šťávy a 4 lžic horké vody utřeme hladkou polevu, kterou nalijeme na povrch věnce, dozdobíme ovocem a necháme ztuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Plněné kakaové řezy

Vaječný likér dodá tomuto báječnému dezertu ke kávě další rozměr.

Opilý piškotový chlebíček

Chystáte oslavu pro dospělé? Nabídněte hostům tento šťavnatý piškotový chlebíček.

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.