Ingredience
Postup
- Ve větším hrnci nahřejeme 2 lžíce oleje, přidáme bulgur, kari koření a oloupaný, nadrobno nasekaný česnek. Za stálého míchání restujeme 2 minuty, přilijeme vývar, snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme doměkka asi 20 minut.
- Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu, cibulky nahrubo, cukrový hrášek na třetiny, brokolici a květák rozdělíme na malé růžičky.
- V pánvi wok nahřejeme 2 lžíce oleje, vsypeme všechnu zeleninu včetně mraženého hrášku a za stálého míchaní restujeme zhruba 10 minut. Jakmile je bulgur uvařený, sundáme pokličku, přidáme hotovou zeleninu a vmícháme nadrobno nasekanou petrželku.
- V misce prošleháme vejce, osolíme a opepříme. Pánev vytřeme olejem, vlijeme vejce a smažíme z každé strany 1-2 minuty. Do bulguru vmícháme citronovou šťávu, omeletu nakrájíme na proužky a vytvoříme spirálky, které položíme na povrch bulguru, posypeme najemno nasekanou chilli papričkou a podáváme.