Zeleninové birjání

Zdravý oběd plný zeleniny.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na omeletu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    287 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1202 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    39,2 g

    45 %

    39 %

  • Vláknina

    9,9 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    17,3 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    4,8 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ve větším hrnci nahřejeme 2 lžíce oleje, přidáme bulgur, kari koření a oloupaný, nadrobno nasekaný česnek. Za stálého míchání restujeme 2 minuty, přilijeme vývar, snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme doměkka asi 20 minut.
  2. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu, cibulky nahrubo, cukrový hrášek na třetiny, brokolici a květák rozdělíme na malé růžičky.
  3. V pánvi wok nahřejeme 2 lžíce oleje, vsypeme všechnu zeleninu včetně mraženého hrášku a za stálého míchaní restujeme zhruba 10 minut. Jakmile je bulgur uvařený, sundáme pokličku, přidáme hotovou zeleninu a vmícháme nadrobno nasekanou petrželku.
  4. V misce prošleháme vejce, osolíme a opepříme. Pánev vytřeme olejem, vlijeme vejce a smažíme z každé strany 1-2 minuty. Do bulguru vmícháme citronovou šťávu, omeletu nakrájíme na proužky a vytvoříme spirálky, které položíme na povrch bulguru, posypeme najemno nasekanou chilli papričkou a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Perníkový knedlík s gulášem

Perníkové knedlíky si s perfektně ochuceným gulášem dokonale notuje.

Grilovaný flank steak s omáčkou chimichurri

S naším receptem budete mistr v grilování.

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Asijský pokrm z ochuceného masa ve formě špízu, který je připraven na grilu.

Grilovaná pizza

Její chuť vás přenese na dovolenou v Itálii.

Vepřové plátky s kerblíkovou omáčkou

Kerblík je aromatická bylinka oblíbená zejména ve francouzské kuchyni. Dejte jí šanci vás okouzlit.