Brněnský rozehrávač Ondřej Šiška v zápase s Nymburkem

Brněnský rozehrávač Ondřej Šiška v zápase s Nymburkem | foto: David Šváb / ERA Basketball Nymburk

Šiška míří do Pardubic: Klub s nenaplněnými ambicemi, to máme společné

  • 0
Zkušený rozehrávač Ondřej Šiška po roce opět mění dres a Národní basketbalovou ligu bude hrát za Pardubice. Po úspěšném sedmiletém angažmá v Děčíně, kde se stal třikrát vicemistrem, bude hrát během tří let za třetí klub. Minulý ročník strávil v Brně, kam se vrátil po osmi letech, předtím byl rok v Kolíně. Východočeši uvedli na webu, že s třicetiletým hráčem podepsali roční smlouvu s opcí.

„O Ondru jsem měl velký zájem již v minulých sezonách v mém bývalém působišti (v Ústí nad Labem),“ uvedl nový pardubický kouč Jan Šotnar. „Typologicky bude výborně sedět do našeho herního konceptu, a to především díky své přímočarosti, schopnosti hrát v tempu a rovněž díky velmi dobré obraně,“ doplnil.

Šišku čeká v nejvyšší domácí soutěži dvanáctá sezona, v NBL dosud odehrál 448 zápasů s průměry 10,5 bodu a 4,1 asistence. V Pardubicích, které po loňském čtvrtém místě skončily v lize sedmé, by rád dosáhl na týmový úspěch. Po odchodu z Děčína byl s Kolínem devátý a s Brnem šestý.

Brněnský rozehrávač Ondřej Šiška se chystá na trestný hod.

„Pardubice dlouhodobě vnímám jako stabilní, profesionální klub s vysokými cíli, avšak v posledních letech s nenaplněnými ambicemi, což máme společné. Pevně věřím, že přestavba týmu bude úspěšná, že dokážeme vybudovat silný celek a všichni najdeme společnou frekvenci,“ řekl Šiška.

Na postu rozehrávače nahradí bývalého reprezentanta Tomáše Vyorala, který v klubu skončil po pěti letech.

,

OH 2024 v Paříži: Program, české naděje i sportoviště

Letní olympijské hry v roce 2024 se uskuteční v Paříži od pátku 26. července do neděle 11. srpna 2024. Francouzská metropole už OH hostila v letech 1900 a 1924. Poprvé se zde bude soutěžit o olympijské medaile v breakdance, naopak z programu byly vyřazeny karate, baseball a softbal.

Lukáš Krpálek, Jiří Prskavec, Jiří Lipták, Barbora Krejčíková, Lukáš Rohan, Alexander Choupenitch, Jakub Vadlejch, Jiří Přívratský, Petr Nymburský, Ondřej Perušič, David Schweiner, Marie Horáčková, Martin Fuksa