Diskuze

Češi chtějí udržitelnou energii a soběstačnost. Nejlépe, aby přitom ušetřili

Česká společnost většinově podporuje ochranu životního prostředí, a to dokonce i za cenu zpomalení hospodářského růstu země, ukázala nová data analytické společnosti STEM. Zásadní je ale pro Čechy hlavně úspora financí a soběstačnost na národní i evropské úrovni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Opět další tendenční článek co má ovlivnit veřejné míněni v době prosazování zeleného náboženství bez ohledu na naše možnosti.

0 0
možnosti
LP

Tyhle ankety mám velice rád, protože vždycky je to jen o formulaci dotazu, aby byla odpověď taková, jaká je požadovaná a je jedno na jaké téma. Zastávám udržitelnost, která bude efektivní a s kterou budeme moci pracovat, aniž by nám působila nějaké omezení. A to je pro mě v tuhle chvíli kombinace, která mi dává největší smysl a to vlastní zdroj na střeše, kdy mě v létě dělá soběstačným a ještě mohu přispívat, tím co nespotřebuji, do sítě přes bez-dodavatele, a v kombinaci s jadernou, která je stabilní a tím pádem by nás měla podržet.

0 0
možnosti
MK

"Ve výrobě elektřiny je necelá polovina (45 procent) ochotná akceptovat i výrazně vyšší ceny elektřiny, pokud by to znamenalo soběstačnost na národní úrovni"

Nějak tomu nerozumím, co do elektřiny jsme soběstační, dokonce poměrně značnou část exportujeme.

2 1
možnosti
JU

A teď si položme otázku, co pro to minulé vlády udělaly.

1 0
možnosti
MK

Ta minulá ODS (za účasti KDU a TOP samozřejmě) z toho udělala slušný solární tunel. Ale vy jste asi chtěl tepat Babiše. :-)

1 0
možnosti
Foto

Není to náhodou těmi větrnými elektrárnami, že místy moc neprší? Některé větrné farmy mají až obludné rozměry, ty se musejí na proudění vzduchu nějak projevit.

3 1
možnosti
MV

To je zajímavá otázka, kterou se někteří vědci začali zabývat.

1 0
možnosti

Tržní cena elektřiny klesla, proto platíme násobky ceny elektřiny co před pár lety.

2 0
možnosti
LK

To záleží, jak ta otázka přesně zněla. Statistika se dá snadno ovlivnit, 82 % lidí už to poznalo... :-D

7 0
možnosti
LK

Záleží, jak ta otázka byla podaná... Osobně jsem pro ekologickou udržitelnou energii, soběstačnost a nízké ceny. Proto jsem pro jaderné elektrárny a pro to, abychom energii prodali místním spotřebitelům a až přebytky poslali na evropskou burzu. Pseudoekologové z Německa atd. ať si někdy klidně zkusí bez naší energie blackout.

11 0
možnosti
MV

"Osobně jsem pro ekologickou udržitelnou energii, soběstačnost a nízké ceny." ....

O tom se v článku píše, tak nevím, co se tu lidé čertí,..

Možností jak toho dosáhnout je více, některé lepší než jiné ...

S tou jadernou energií to vidím podobně a ostatní zdroje jako doplňkové a zejména lokální.

1 0
možnosti
VP

Plyn se dá nahradit uhlím, ostatně do r. 1967 se k nám vůbec nedovážel (byl jenom svítiplyn). Chce to ovšem odpískat grýndýl!

Nejde jen o "zpomalení ekonomického rozvoje" ale o zdražení energií na NĚKOLIKANÁSOBEK! Když lidé volili Slepenec, ať si teď nestěžují!

7 3
možnosti
MV

Jenže přestavba plynového zdroje na uhelný vyžaduje dodatečné náklady, navíc spalování uhlí je z ekologického hlediska horší alternativou.

Uhlí není do budoucna řešení, to si uvědomují skoro všichni.

1 1
možnosti
VP

Když jsou lidé blbí, ať žerou hlínu.

Ale já tomu nevěřím!

4 0
možnosti