Diskuze

KOMENTÁŘ: Senátoři zbytečně dělají ze slova „gender“ strašáka

Pokud máme jako stát opravdu zájem potírat násilí, což ostatně deklarují i samotní odpůrci Istanbulské úmluvy, měli bychom se opírat o fakta a podívat se na kořeny násilí. Strašení „genderovou ideologií“ a šíření dezinformací k dosažení cíle nepřispěje, píše Diana Gregorová z organizací Česká ženská lobby a Hlas proti násilí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PG

P56e10t50e10r 80G33l84o48s

14. 8. 2023 8:48

Asi by to mali ratifikovať hlavne Švédi, Nemci, Francúzi..., kde znásilnenia a násilie na ženách veľmi rastie.

Moment oni to už ratifikovali.

1 0
možnosti
RH

Senátory jsme si aspoň zvolili. Česká ženská lobby je jen pijavice přisátá na dotační cecky.

11 0
možnosti
JP

Před lety by mne to nevadilo, ale dnes po neutuchající masáži se zapojením politiku a aktivistu říkám za sebe ne. Už toho bylo dost. Na 5 procentní zastoupeni ve společnosti dostávají neúměrně velký prostor v informačním prostoru.

7 0
možnosti
JH

Velice chytrá a vzdělaná žena.

0 0
možnosti
LC

Autor "česká ženská lobby* je dostatečně výmluvný důvod, proč článek považovat jen za nátlakovou progresivistickou masírku. Ne, slovo gender strašákem samo o sobě není, pokud by reálně popisovalo to, co má a pokud by přijetím Istanbulské úmluvy nezačalo docházet k diskriminaci části společnosti právě na základě genderu. Tohle absolutně nemá v právním řádu co dělat a je to v přímém rozporu s tím, jak se všichni progresivisté neustále ohánějí rovností ve všem a všude. Je naprostá schizofrenie, když se někdo ohání rovností a inkluzí a současně podporuje ratifikaci Istanbulu, která do právního řádu zavádí ukázkovou diskriminaci na základě pohlaví, respektive genderu.

15 0
možnosti
JV

Proč vůbec to cizí slovo používáte?

3 0
možnosti
JK

J96i97ř40í 45K46y83t56k97a

13. 8. 2023 22:30

Cizí ideologie, cizí slovo.

2 0
možnosti
IO

Jsou jen jedna lidská práva a není třeba je doplňovat o další zcela zbytečné části. Dítě, žena a muž jsou lidé, další je zbytečný balast :-( No a pak hlavně trestat ty, co je porušují, bez rozdílu jedním metrem :-)

28 0
možnosti
JP

Zbyteční lidé dělají ze zbytečných věcí zbytečnou vědu, protože nic užitečného nedovedou.

Po šest století bylo sex a gender (v EN jazyce) totéž, prostě pohlaví. Osobně si myslím, že gender se začalo jako samostatný pojem používat po válce prostě proto, že se dotyční/dotyčné zdráhali/y mluvit jen tak o sexu, protože to už kdekdo dělal.

Asi jako se dnes říká hyperaktivní místo rozjívenej či nevychovanej. Najednou je z toho věda.

Doc.Černý nám na MFF UK kdysi říkal, že nejsnazší způsob, jak udělat doktorát, je vymyslet si takovou stupiditu, která ještě normálního člověka nenapadla. Jak hlubokou měl pravdu.

27 0
možnosti
Foto

Tak pozor nevychovaný a hyperaktivní jsou dvě zcela odlišné věci, které nemají vůbec nic společného. To zase pr. Něco si přečtěte že seriózní literatury, než takový blábol vypustíte.

0 12
možnosti

No to je zase jednostranný blábol samá žluč!!

25 0
možnosti
JK

Možná to v Srbsku pomohlo. Nejspíš tam nemají podobné zákony, jako v ČR. Ta úmluva holt je potřebná pro některé země, pro jiné je zbytečná a pro další může škodit.

10 0
možnosti