Lenka Klicperová

Lenka Klicperová | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Novou šéfredaktorkou časopisu Prima ZOOM je Lenka Klicperová

  • 1
Magazín Prima ZOOM, který zaostřuje na přírodu, historii, vědu, cestování a civilizaci, povede od aktuálního čísla reportérka a fotografka Lenka Klicperová. Časopis zároveň prošel redesignem s moderní a svěží grafikou pod taktovkou Jany Vahalíkové, oznámila Prima v tiskové zprávě.

„Jsem velice rád, že Lenka přijala naši nabídku. Už na prvním čísle je vidět, že dokázala své bohaté zkušenosti promítnout do zkvalitnění obsahu i vizuální podoby časopisu. S její přítomností poroste i prestiž magazínu Prima ZOOM. Její další nespornou výhodou jsou také znalost televizního prostředí a zkušenosti s vlastní dokumentární tvorbou, což jistě dokáže zúročit v propojování magazínu s televizním obsahem,“ sdělil ke spolupráci Aleš Pýcha, marketingový ředitel FTV Prima, který je zároveň zodpovědný za agenturu Solootions vydávající časopis.

Nově je časopis členěn do tří základních sekcí – Zoom in, Civilizace a Planeta. 

Lenka Klicperová byla dlouholetou šéfredaktorkou časopisu Lidé a Země. Jako válečná reportérka se specializuje zejména na problematiku války s Islámským státem v Iráku a Sýrii. Je nositelkou devíti cen a nominací v soutěži Czech Press Photo. Rovněž přednáší na univerzitě v Hradci Králové a je spoluautorkou několika dokumentů a knihy.

V roce 2016 byla Lenka Klicperová vedle Jana Pirka a Miroslava Bobka jednou z tváří image kampaně na kanál Prima ZOOM. V roce 2018 ji zařadila česká verze časopisu Forbes na seznam inspirativních osobností za tento rok.

„Beru to jako novou výzvu, šéfovat časopis Prima ZOOM. Mám ráda dokumenty – nejradši ty historické nebo o dalekých a exotických zemích, takže mi televizní kanál Prima ZOOM prostě sedne. A časopis, který trochu provzdušníme a osvěžíme, bude všechno to, co je na světě zajímavé, odrážet jako zrcadlo. Najdete tam reportáže ze světa, zajímavosti o tom, jak funguje člověk, historii a úchvatnou přírodu, rozhovory s inspirativními lidmi. Prostě fascinující svět, který nás obklopuje. Těším se na to!“ Řekla Klicperová k nové pracovní zkušenosti.

Grafický design magazínu má na starosti Jana Vahalíková, která absolvovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze v ateliéru Jana Solpery. Od roku 1997 spolupracuje se Studiem Marvil, kde se zaměřuje na typografii, korporátní styl, knižní úpravu a výstavní grafiku. Je držitelkou ceny Arna Sáňky, několika ocenění v soutěži Nejkrásnější české knihy a držitelkou Red Dot Design Award 2010.

Magazín Prima ZOOM vydává FTV Prima pod hlavičkou agentury Solootions. Mezi její další tituly patří čtvrtletní kulinární magazín Prima FRESH, hobby měsíčník Prima vychytávky a speciál Prima Vychytané křížovky, které vycházejí z pořadu Vychytávky Ládi Hrušky. Tyto časopisy vznikají ve spolupráci s vydavatelstvím MAFRA PRINT. Z postavičky Primáčka těží komiksový čtvrtletník Primáček, který Prima vydává ve spolupráci s nakladatelstvím DONAU MEDIA.