Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Byla můj strážný anděl, říká exmanžel o Doherty. Chybí i kolegům z 90210

  12:02
Herečka Shannen Doherty (†53) v sobotu prohrála dlouhý boj s rakovinou. Den před smrtí byl uzavřen rozvod s Kurtem Iswarienkem, jehož hereččini přátelé kritizují za to, jak se k Doherty v posledním roce choval. K jejímu úmrtí se vyjádřil i její první manžel Ashley Hamilton (49).

„Shannen nebyla jen mou manželkou, byla mým strážným andělem,“ řekl pro TMZ Ashley Hamilton, za něhož byla Shannen Doherty provdána v letech 1993 - 1994. „I když věci nefungují vždy tak, jak doufáme, že budou, stála při mně během mých nejtemnějších období. Moje láska a obdiv k ní, to trvalo mnohem déle než naše krátké manželství,“ řekl Hamilton.

Zemřela Shannen Doherty. Hvězda Beverly Hills 90210 podlehla rakovině

„Jak čelila tak strašné nemoci s takovým stoickým klidem, to bylo inspirující pro mnoho lidí, ale pro mě zvlášť, protože jsem přežil rakovinu,“ uvedl s tím, že nejvíc lituje toho, že se s Shannen Doherty během její nemoci nevídal.

V době manželství se Shannen Doherty byl Hamilton drogově závislý a herečka se mu snažila pomoct, aby přestal. Manželství se ale rozpadlo. Ani druhé s Rickem Salomonem nevydrželo víc než rok. Nejdelší bylo její poslední manželství s Kurtem Iswarienkem, kterého si vzala v roce 2011. Ten ji ale opustil v době, kdy se léčila s rakovinou a podle Doherty si přál, aby zemřela, aby jí nemusel platit výživné. Rozvod podepsala den před smrtí.

Rok mezi rozvodem a rakovinou. Exmanžel čeká, až zemřu, říká Doherty

„Jsem opravdu smutná a rozrušená ze smrti své kamarádky Shannen. Hlavně kvůli rozvodu, kterým procházela,“ napsala hereččina kamarádka Tara Furiani.

„Měla rakovinu prsu ve čtvrtém stádiu, která metastázovala do různých částí jejího těla a smrt byla nevyhnutelná, což věděla. A byla s tím smířená. Ale její bolest a utrpení měsíce před smrtí nemusely být tak hluboké, kdyby byl její manžel slušný člověk. Mohl vůči své umírající ženě projevit trochu lidskosti,“ dodala.

Zármutek vyjádřili o kolegové ze seriálů

„Moje lepší polovička po 31 let. V hrudi mám prázdno a nemohu popadnout dech. Část mého já chybí. Ale přesně vím, co bys mi teď řekla. Vím, že tvůj nehynoucí duch bude žít ve mně a mých dětech, které jsi milovala jako vlastní,“ napsala Holly Marie Combsová, která s Doherty hrála v seriálu Čarodějky.

Alyssa Miano, Shannen Doherty a Holly Marie Combs v seriálu Čarodějky

„Moje věrná ochránkyně. Má nejlepší přítelkyně. Naučila jsi mě, co znamená být rodina. Byla jsi a navždy budeš moje sestra,“ dodala.

Vyjádřili se i kolegové ze seriálu Beverly Hills 90210, který Shannen Doherty proslavil nejvíc. „Zatím nemám slova, která bych použila. Ale MY jsme věděly, a na tom záleží,“ napsala Tori Spellingová k fotce, na níž je se Shannen Doherty a spoustou zlomených srdíček.

„Stále se vyrovnávám s obrovským zármutkem nad ztrátou mé dlouholeté přítelkyně Shannen. Ženy, kterou jsem často označovala za jednoho z nejsilnějších lidí, jaké jsem kdy poznala. Naše spojení bylo opravdové a upřímné,“ napsala Jennie Garthová.

„Často nás stavěli proti sobě, ale nic z toho neodráží pravdu o našem skutečném vztahu, který byl založen na vzájemném respektu a obdivu,“ pokračuje herečka.

„Byla odvážná, vášnivá, odhodlaná a velmi milující a velkorysá. Bude mi chybět a vždy ji budu hluboce ctít ve svém srdci a ve vzpomínkách. Srdce mi puká pro její rodinu, Bowieho a všechny lidi, kteří ji milovali,“ dodala představitelka Kelly z Beverly Hills 90210.

I am still processing my tremendous grief over the loss of my long time friend Shannen, the woman I have often described as one of the strongest people I have ever known. Our connection was real and honest. We were so often pitted against each other but none of that reflected the truth of our real relationship which was one built on mutual respect and admiration. She was courageous, passionate, determined and very loving and generous. I will miss her and will always honor her deeply in my heart and in my memories. My heart breaks for her family and Bowie and all the people who loved her.

15. července 2024 v 0:38, příspěvek archivován: 16. července 2024 v 10:45

Bowie je pes, kterého Shannen Doherty milovala nejvíc. Nikdy neměla děti a svou lásku směrovala ke zvířatům. Herečka Sarah Michelle Gellarová proto ve své vzpomínce vyzvala, aby lidé na památku Shannen Doherty podpořili charity zabývající se ochranou zvířat.

„Zpráva o úmrtí mé přítelkyně Shannen mě šokovala a zarmoutila. Byla přírodní silou a bude mi chybět. Posílám lásku a světlo její rodině v této temné době,“ napsal představitel Brandona Jason Priestley k úmrtí své seriálové sestry.

Shocked and saddened to hear about the passing of my friend Shannen. She was a force of nature and I will miss her. Sending love and light to her family in this dark time.

14. července 2024 v 16:58, příspěvek archivován: 16. července 2024 v 10:46

„Shan. Moje sestro... Milovala jsi mě skrz cokoli. Byla jsi velkou součástí mého chápání lásky. Budeš mi chybět víc, než teď umím zpracovat. Děkuji za dar, kterým jsi byla,“ napsal představitel Davida Brian Austin Green.

„Tak mladá – tak smutné. Odpočívej v pokoji, Shannen. Vím, že Luke je tam s otevřenou náručí, aby ti dal lásku,“ napsala představitelka Andrey Gabrielle Carterisová a připomněla dalšího člena party z Beverly Hills Luka Perryho, který zemřel v roce 2019.

Autor:
  • Nejčtenější

Jeho coming out byl jako rána do srdce, říká Schumacherova exmanželka

Cora Schumacherová (47) se poprvé vyjádřila ke coming outu svého bývalého manžela Ralfa Schumachera (49). Bývalý pilot Formule 1 v červenci prozradil, že žije s mužem. Schumacherová prohlásila, že to...

17. srpna 2024  16:50

Hledala jsem pomoc všude. Sára Donutilová promluvila o rodinné tragédii

Poznala je oba najednou – budoucího manžela Martina i tchána Miroslava. Tenkrát spolu zkoušeli Smrt obchodního cestujícího v Divadle ABC. Teď ve stejné sestavě natočili Záhadné případy. Role si ale...

19. srpna 2024

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Do Prahy se chystá jeden z největších proutníků světa. Zazpívá v Lucerně

Začátkem září vystoupí v pražské Lucerně britský zpěvák s kostrbatým uměleckým jménem Engelbert Humperdinck (88). Muž, který prodal asi 140 milionů desek, tedy zhruba třikrát víc než Karel Gott,...

22. srpna 2024

Natálie Kocábová zhubla bez cvičení dvacet kilo. Zapisuje si, co sní

Spisovatelka a scénáristka Natálie Kocábová je lehčí o dvacet kilogramů. Poslední půlrok cíleně hubla a výsledek je tady. Na premiéře filmu Mord, kam přišla podpořit svého bratra Mikiho podílejícího...

20. srpna 2024

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Už mě nebaví nosit oblečení, říká zpěvačka Kesha

Americká zpěvačka Kesha (37) se pochlubila nahými fotkami. Na své tělo je prý hrdá a vystavuje ho na sociálních sítích. V minulosti s ním přitom bojovala. Trpěla poruchou příjmu potravy a nějaký čas...

22. srpna 2024  9:44

Mluvte při sexu o tom, po čem toužíte, říká italská režisérka Margherita Vicaria

Italská zpěvačka, herečka a režisérka Margherita Vicario (36) promluvila v rozhovoru pro iDNES.cz o svém filmu Gloria!, který natočila v roce 2016 a letos ho přivezla představit divákům na filmový...

24. srpna 2024

Mužem roku je pětatřicetiletý asistent kameramana Jakub Mádl z Nového Bydžova

Vítězem Muže roku 2024 se stal asistent kameramana Jakub Mádl (35) z Nového Bydžova. Finálový večer 25. ročníku soutěže proběhl již tradičně v Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě, o titul...

23. srpna 2024  23:20

Láska na první pohled to nebyla, říká hvězda Emily in Paris o kolegovi

Herci Ashley Parková (33) a Paul Forman (30) se seznámili během natáčení seriálu Emily in Paris. V reálném životě spolu chodí od ledna letošního roku, ale první zvěsti se objevily už loni v říjnu....

23. srpna 2024  14:02

Marešův syn odletěl studovat do USA. Moderátor ukázal bydlení na koleji

Starší syn Leoše Mareše (48) odletěl na čtyři roky studovat do Ameriky na univerzitu Florida Southern College. Osmnáctiletého Jakuba vyprovodila na letiště i jeho nevlastní dvouletá sestřička Alex,...

23. srpna 2024  12:30

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Hledala jsem pomoc všude. Sára Donutilová promluvila o rodinné tragédii

Poznala je oba najednou – budoucího manžela Martina i tchána Miroslava. Tenkrát spolu zkoušeli Smrt obchodního...

Podivné zvuky od souseda slyším každou půlminutu. Na zahradě se nedá vydržet

Premium Bydlím v rodinném domě s terasou. Těšila jsem se, že na ní budu odpočívat u kávy a kochat se výhledy. Tomu je bohužel...

Do Prahy se chystá jeden z největších proutníků světa. Zazpívá v Lucerně

Začátkem září vystoupí v pražské Lucerně britský zpěvák s kostrbatým uměleckým jménem Engelbert Humperdinck (88). Muž,...

V Air Baltic vybrali jména pro letadla. Čeští vtipálci hlasování zválcovali

Lotyšská letecká společnost Air Baltic vyhlásila vítězná jména měst, po kterých pojmenuje 48 letadel flotily, 16 pro...

Žena rok nejedla ovoce a zeleninu, je zdravější než kdy předtím

Devětatřicetiletá Laura Sliazaite dřív byla vegankou. Měla ale zdravotní problémy a nebyla na tom dobře ani psychicky....