Moulin Rouge osazují novými lopatkami, s opravou se spěchá kvůli olympiádě

  • 0
Dělníci nasadili první lopatku větrnému mlýnu slavného kabaretu Moulin Rouge. Původní se totiž zřítily koncem dubna. Podle agentury AFP připevnění nových lopatek potrvá přibližně týden.

Světle červené lopatky jsou vyrobené z hliníku a oceli, do čtvrti Pigalle na úpatí kopce Montmartre je přivezl kamion. Vztyčení první z nich přihlíželo v brzkých ranních hodinách jen několik místních. K připevnění všech lopatek budou podle techniků potřeba čtyři dny, další čtyři dny zabere zapojení elektroinstalace.

Slavnostní otevření opravené francouzské památky je naplánované na 5. července, do té doby musí z budovy kabaretu zmizet ještě lešení. Obnova musela být rychlá, neboť 15. července má před Moulin Rouge proběhnout běžec s olympijskou pochodní. Letní olympijské hry začínají v Paříži 26. července.

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

Kabaret Moulin Rouge se v průběhu let stal jedním ze symbolů Paříže, na podzim oslaví 135 let od otevření. Podnik rychle získal pověst místa plného bohémských umělců, kankánu, mysl obluzujícího absintu a lechtivých radovánek. Ve čtvrti Montmartre byly ještě na začátku 19. století větrné mlýny relativně běžné.

Lopatky se zřítily v noci na 25. dubna. Podle hasičů si incident nevyžádal žádné zranění. Příčina události je nyní předmětem vyšetřování.

,